Et webhotel lader folk tilgå din hjemmeside

I dag er det utroligt populært for især virksomheder at have en hjemmeside. En virksomhed uden egen hjemmeside bliver hurtigt stemplet af kunderne som umoderne og forældet, og der er af den grund god grund til at investere i oprettelsen af en hjemmeside hvis man ikke allerede har en. Heldigvis er det i dag meget lettere at oprette en hjemmeside end det var for 10-20 år siden.

Det første man gør er at finde et domæne til ens hjemmeside. Et domæne skal gerne være let at huske, nemt at stave til og det skal hverken være for langt eller misvisende i forhold til hjemmesidens tiltænkte indhold. Det næste man gør efter at man har købt sit domæne er at leje sig ind på et webhotel.

Hvad er et webhotel?

For folk der ikke er så vant til administration af IT-systemer og hjemmesidesprog kan ordet ”webhotel” umiddelbart godt lyde underligt. Det virker måske lidt mærkeligt at skulle leje et hotel til ens hjemmeside, men rent faktisk er dette billede ikke helt langt fra sandheden. Når man lejer en plads på et webhotel hos en af de mange webhoteludbydere får man dedikeret en plads på en server hvor man kan have sin hjemmeside.

Så snart ens hjemmeside ligger på et webhotel er den forbundet til internettet, og det er derefter muligt at designe og redigere hjemmesiden som man har lyst. Et domæne uden et webhotel kan altså ikke bruges til noget, da domænet i princippet blot har til formål at navngive den plads på webhotellets server ens hjemmeside ligger på så andre kan finde hjemmesiden når de søger på nettet.

Hvilken type webhotel bør jeg vælge?

Alt efter størrelsen på ens hjemmeside – især i forhold til hvor meget trafik hjemmesiden oplever – er det ikke sikkert at man har brug for en hel server dedikeret til ens hjemmeside. De fleste webhoteller tilbyder ”delt hosting”, hvor hvert domæne får tildelt en given mængde RAM og en given mængde CPU. Denne løsning er typisk væsentligt billligere end at skulle betale for en hel server, og i praksis kan 99% af de danske hjemmesider sagtens nøjes med delt hosting.

Hvis man alligevel vælger at have en hel server dedikeret til ens hjemmeside kaldes denne løsning for VPS (Virtual Private Server). Ulempen ved dette er dog at man i disse tilfælde selv skal stå for vedligeholdelse og andre avancerede elementer ved webhotellet, samt at VPS som nævnt er betydeligt dyrere end delt hosting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *