Vær god ved dine indvendige fuger

Der er mange ting at tage med, og som man skal huske, når man køber hus. Også mange flere småting end man egentlig lige kan være klar over, når man lige er flyttet ind. For så er vinduerne måske lige blevet skiftet, eller de indvendige fuger er lige blevet fuget op igen. Derfor skal du selvfølgelig som husejer skabe dig et overblik over, hvad der måske lige er blevet ordnet af de tidligere husejere, og hvad du måske selv skal i gang med i om nogle år. For et hus kræver konstant pleje, og det gælder hele vejen rundt. Lige fra fugerne i badeværelset til græsplænen.

Få lavet en liste, så du hele tiden kan holde øje med, om det er tid til det ene eller det andet. For man kan altid finde noget at lave som husejer.

Glem ikke fugerne

Fugerne på dit hus – og især de indvendige kan man komme til at glemme. De sidder som regel bare og holder sammen på fliser i køkkenet og på badeværelset, men netop derfor skal man også huske dem. Her samler der sig ofte fugt i badeværelset, som sætter sig og mørner fugerne over en tid, alt efter hvilket materiale de er lavet af. Så efter nogle år kan de måske ikke holde sammen på dét, de skal længere.

Netop derfor skal du huske dem. De skal ligesom fliserne tørres over, når du har været i bad, og du skal sørge for at få luftet ud efter hvert bad, så fugten ikke når at sætte sig rigtigt. Men du kan selvfølgelig aldrig hundrede procent gardere dig om fugt og slid, så derfor er det en god idé at få fat i en professionel, der kan udskifte fugerne – hvad enten du bor i Odense eller Nyborg.

Ring til en professionel

Fugearbejde er noget af det, der er temmelig svært, og derfor kan det være en god idé at ringe til en professionel, hvis du ikke har helt styr på det selv. For det kræver specielle tekniker og udstyr – især at få fikset fugerne.

Der findes forskellige håndværkerfirmaer i Odense eller Nyborg, der også laver den slags, men hvis du vil være helt sikker på, at det bliver gjort ordentligt, kan det være smart at ringe til et firma, der specialiserer sig inden for netop fugeteknik. Og den slags firmaer findes også i Odense og omegn. Så er du i hvert fald sikker på, at de ved, hvad de laver, og at arbejdet bliver gjort ordentligt. Selvom det måske er lidt dyrere, så er dét det værd.

Og sørg så for at få alle fugerne ordnet, når du alligevel har besøg. Typisk bliver fugerne på huset udskiftet samtidig. Eller hvis huset er helt nyt, er de selvfølgelig blevet sat nogenlunde samtidig. Derfor kan du som husejer i Nyborg også nemt time, at der kommer en fugetekniker forbi og ordner både de indvendige og udvendige fuger på hele huset. Begge dele bliver slidt af fugt, vind og vejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *