Skal jeg spare op eller låne penge?

Dette er et af de spørgsmål, som mange danskere stiller sig selv nærmest dagligt, og som man derfor kommer til at stille sig selv rigtig mange gange i løbet af sit liv. Og selv om svaret på spørgsmålet sikkert kommer til at ændre sig og ændre karakter rigtig mange gange i løbet af dit og andres liv, så er det altså helt klart værd at overveje, hvad man vil svare, og hvad man efterfølgende vil gøre. For det er helt sikkert et af de mere relevante spørgsmål, når det kommer til økonomi. Og vi danskere kan jo så udgangspunkt godt lide at have styr på økonomien. Dette kan du få hos WeLikeMoney.com.

At det er så vigtigt for os danskere at have styr på økonomien, har helt sikkert flere årsager. Én af hovedårsagerne er dog med stor sandsynlighed, at de fleste godt ved, at det nogle gange kan være dyrt at leve. Nok i særdeleshed, hvis man er en af de danskere, som har et stort forsørgeransvar. Det vil sige, at det ikke kan er dig selv, du skal tænke på i forhold til din økonomi. Du har måske også et eller flere børn eller andet, som altid lige skal tænkes med ind.

Hvorfor er det relevant at tænke ”skal jeg spare op eller låne penge”?

Jo, de 2 ting er jo sådan set hinandens modsætninger. Når man sparer penge op, så siger det sig selv, at man ikke kan bruge de penge, som man vil spare op, samtidigt med, at man sætter dem til side. Så hvorfor er det lige, at man overhovedet sparer op? Er det ikke sjovere at bruge alle sine penge, når man har dem på hånden? Jo, for mange er det helt sikkert tiltrækkende, at bruge pengene, så snart man har dem. I Danmark må vi jo også sige, at der er masser af spændende ting at bruge dem på.

Men når vi danskere og mange andre folkefærd alligevel vælger, at lade være med at bruge vores penge med det samme til fordel for at spare dem op, så har det sådan set en meget logisk forklaring. For de penge man sparer op er jo ikke nogle penge man mister. Tværtimod så er det penge, som man senere kan tage hul på og bruge til det man har lyst til på et senere tidspunkt, når ens egen økonomi måske ikke er helt så stærk, som på det tidspunkt, hvor man sparede op.

Bør jeg overveje om jeg skal spare op eller om jeg skal låne penge?

Ja, det bør du helt klart, for det bør alle mennesker. Som omtalt ovenfor, så har det jo en pris at spare op, i og med, at du ikke kan bruge dine penge lige nu. Der kan jo så være flere grunde til, at du måske er ok med, at du ikke kan bruge dine penge lige nu. Det kan enten være, at du slet ikke har nogle ting, som du ønsker at bruge pengene på, og du derfor er så heldig at have penge til overs. Alternativt, så tænker du måske gerne fremadrettet, og derfor sætter du penge til side med henblik på at være lidt mere polstret.

Men der vil jo altid være alternativet til at spare penge sammen. For hvis du bruger alle dine penge nu, og derfor ikke sætter noget til side, så behøver det jo slet ikke være ensbetydende med, at du står dårligt økonomisk i fremtiden. Det er fordi du altid vil have muligheden for at låne penge, når du mangler, at det er helt sikkert værd at overveje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *