Hvad SEO er og hvorfor du skal bruge det

Vi lever i informationsalderen. Dette betyder, at al den information man nogensinde kunne tænke sig at have brug for, findes på nettet. Dette betyder også, at alle dem som gerne vil på nettet for at finde et eller andet specielt, om det er noget at spise til noget at købe, vil bruge Google eller lignende til at finde det. Størstedelen af folk bruger faktisk Google mere end en gang i gennemsnittet af en dag. Og når du tænker over det, hvor ofte vælger du så, at gå videre til side 2 eller 3 af Google? Det er ikke så ofte, vel? Men det er faktisk en skam for ofte har de sider nogle rigtig gode produkter, de er bare ikke særlig gode til det, vi kalder for SEO.

Hvad er SEO?

SEO står for Search Engine Optimization. Dette betyder på godt dansk “Søgemaskineoptimering”. Hvad dette indebærer er, at man optimerer sin hjemmeside eller internetindhold til søgemaskiner. Det er i hvert faldt så simpelt som man kan forklare det. For de tekniske beskrivelser er faktisk lidt mere dybdegående end dette. For hvad indebærer en optimering egentlig? Jo – lad os forklare det på denne måde. Søgemaskiner er ting som Google, Yahoo og Bing. Det er hjemmesider eller maskiner som man gør brug af, for at søge internettet. Disse maskiner er utroligt omfattende, for de laver faktisk regulært en database af størstedelen af nettet. Dette gør de ved, at sende ”edderkopper” ud. Det er altså små computerprogrammer som scanner en side og kategoriserer derefter. Så hvis disse edderkopper lander på en side som Komplett.dk vil de nok sige ”dette er en hjemmeside til salg af elektronik tilbehør og lignende”, så vil du altså finde Komplett.dk når du søger ”køb elektronik”, eller lignende ting.

Disse søgemaskiner har rigtig meget magt i og med at de bestemmer hvilke sider det er, som skal prioriteres. Hvilke skal ligge højere og hvilke lavere? Dette er ikke afgjort af mennesker, men af en algoritme. Denne algoritme kigger på forskellige aspekter af en hjemmeside og dømmer den ud fra hvor god den er. Jo bedre en hjemmeside er, jo højere op kommer den. SEO-optimering er altså bare, at få disse edderkopper til at tænke at din hjemmeside er rigtig fantastisk (hvilket den jo også er!) og så kommer du højere og højere op på google søgningerne, og får derved flere kunder i huset.

Hvordan fungerer SEO optimering?

SEO optimering er egentlig ikke så simpelt – der er rigtig mange måder at gøre det på. Det er nemlig fordi, at søgemaskiner ikke er simple ting. De tager rigtig mange kvaliteter i overvejelse og de er med til, at bestemme hvor god en side er. Det bedste man kan gøre er, at tage sig af nogle af de ting, som man ved vil gøre en forskel. Men det er svært for en individuel person, så man kan faktisk også hyre virksomheder hvis eneste formål er, at tage sig af din hjemmesides SEO rangering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *