Sådan finder du den rigtige dyne og pude

Et gammelt ordsprog siger, at man skal bruge flest penge på de ting, som forbinder en med jorden – dæk, sko og sengen. Det gælder også, når man skal have fyldt sengen op. De fleste har jo brug for både en dyne og en pude, men de findes i så mange forskellige størrelser og versioner, at det kan være svært at finde den bedste dyne og pude. Det er der heldigvis råd for, da man ved at gennemgå nogle enkelte overvejelser kan få sig pejlet i den rigtige retning, så det slet ikke er så stor en udfordring mere. Nattesøvnen gør en kæmpe forskel for alt i vores hverdag, så det er vigtigt at bruge lidt tid på at forbedre søvnen.

Det skal du overveje omkring valget af dyne

Selvom stort set alle bruger en dyne, så går der sjældent de store overvejelser i at vælge den rigtige. Mange tænker, at den skal bare være varm og så må det vel være nok. Det er selvfølgelig også et kriterie, men der er en del flere ting der indgår. Det første er naturligvis varmen. Du skal overveje hvor varmt du normalt har det om natten, om du plejer at sove med et vindue på klem og hvilken temperatur soveværelset har. På det grundlag kan du nemlig vælge en dyne der er hverken for kold eller for varm.

Derudover skal du også overveje nogle mere praktiske ting såsom størrelsen. Skal dig og din partner dele en stor dyne? Skal I have hver jeres? Hvor stor er din seng? Det er alle sammen spørgsmål, som kan hjælpe dig med at vælge den rigtige dyne. Sidst, men ikke mindst, er der også nogle overvejelser omkring materialet. Materialet har nemlig indflydelse på både ting såsom allergi, hvis man lider af sådanne, men også hvordan og hvor ofte dynen skal vaskes. Har man allergier er det derfor en god idé at undersøge om de dyner man kigger på er certificerede på den ene eller anden måde.

Vigtige pointer når der skal købes den rigtige pude

Når det gælder valg af pude, så er det igen nogle af de samme overvejelser man skal gøre sig som med dynen, men her skal man også i stor grad overveje hvilken form puden skal have. Her snakker vi ikke trekanter og firkanter, men bl.a. hvor høj og hvor blød puden skal være. Mange danskere vågner nemlig op med ondt i nakken og i ryggen, hvilket i mange tilfælde kan skyldes, at man sover med den forkerte pude. Hvis hovedet hviler i en unaturlig position, så vågner man op til smerter og så er dagen ødelagt. Derfor er det værd at undersøge hvordan man sover optimalt og hvor blød/hård samt høj/lav en pude man skal investere i. Udover dette skal man selvfølgelig også overveje ting såsom materialet puden er lavet af, størrelsen på puden og om det f.eks. skal være memory-skum i puden.

Hvis man overvejer alt dette, så er man sikret at finde den rigtige dyne og pude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *