Så er det tid til julegavekøb – men har du råd?

Det er ved at være den tid på året, hvor vi rager til os med ting, som alle andre skal have glæde af. Det er nemlig tiden op til jul, og med den følger der et meget stort forbrug. Der skal nemlig købes rigtig mange gaver – og det har en tendens til at blive dyrt. Og for nogle kan det godt være svært at rumme, idet økonomien måske ikke er den med mest luft i. Derfor er det en fordel forinden at lægge sig et godt budget, således man ved, at der bliver råd til alle julegaverne. Men hvordan gør man det?

Spar op i god tid

For det første bør du sætte dig ned og finde ud af, hvor mange penge du reelt set har til rådighed. Og det er noget, som du med fordel kan gøre nogle måneder før jul, således du kan begynde at ligge til side i god tid. Når der skal købes mange gaver, kan der nemlig blive behov for en anseelig sum penge, og derfor er det bedre at være godt forberedt. Og når du begynder at ligge til side flere måneder før, så burde det være muligt at nå til det beløb, som du har behov for.

Lav en liste

Herefter skal du finde ud af, hvem du skal gives gaver til, og hvad du har mulighed for at give dem for. Her kan det være en fordel at lave en reel liste, som du hele tiden kan skæve til, når du ska l i gang med de mange køb. Lav for eksempel én kolonne med navne og en anden med budget, på den måde får du et hurtigt overblik over, hvem du skal købe gaver til, og hvad de gaver må koste. Og så er det ellers bare med at overholde det budget.

Start tidligt og spar penge

I kolonnen under ’budget’ kan du udregne det reelle beløb, som du kommer til at bruge på at købe gaver, og så ved du, hvad du skal have sparet op og også, hvornår du skal begynde på det for at sikre, at der er penge nok.

Det kan jo også være en fordel at begynde tidligt, idet du så har mulighed for at gøre brug af gode tilbud, og på den måde få mere for pengene og finde en besparelse til dig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *