En julesweater er både sjov og stilfuld

For rigtig mange danskere er julen en af de vigtigste og mest betydningsfulde højtider. Juletiden fylder meget i hjerterne blandt rigtig mange danskere. Dette skyldes blandt andet at julen ofte forbindes med mange positive minder og følelser. Når det er koldt udenfor tilbringer man typisk mere tid indenfor i varmen sammen med familie og venner, og netop denne følelse af fællesskab er en af grundene til at der er så mange der holder så meget af julen.

Et andet vigtigt begreb der typisk kædes sammen med julehøjtiden er hygge. Hygge er et lidt specielt begreb der primært udelukkende anvendes af os danskere, og det kan derfor ofte være svært at sætte ord på hvad hygge i det hele taget er. Mange mener at man hygger sig når man har det sjovt eller rart sammen med dem man holder af. Hygge forbindes desuden typisk med stille og rolige omgivelser uden stress eller larm. Derfor vil mange mene at hygge ofte forekommer i de danske hjem, fremfor på arbejdspladserne eller lignende. I juletiden er julemusik, en pyntet stue, hjemmebagte småkager og levende lys alt sammen med til at skabe en hyggelig stemning. Noget der dog også kan bidrage til hyggen i hjemmet er en julesweater som denne.

At gå med julesweater er ikke længere kikset

En god og lun julesweater er for mange en vigtig del af julehyggen. Alligevel er det ikke alle danskere der ejer en sådan sweater, hvilket på sin vis er lidt ærgerligt, da disse personer ikke prøver at opleve den ultimative julehygge. At gå med julesweatre er egentlig oprindeligt en udenlandsk tradition, men gennem de seneste par år er fænomenet blevet mere og mere populært herhjemme også.

I lang tid har mange danskere umiddelbart tænkt at de hjemmestrikkede julesweatre som man ser folk gå rundt med i amerikanske og engelske film er ret kiksede, men på trods af dette er de selvsamme sweatre nu begyndt at vinde indpas blandt den danske befolkning. Dette pludselige holdningsskift hænger delvist sammen med den store interesse der er kommet for retrostilen i løbet af de seneste år. Ligesom det igen er blevet populært at have pladeafspiller i hjemmet eller at købe forskellige retromøbler, er turen nu også kommet til beklædningen. Tøj der før blev anset som kikset eller fjollet er nu mere populært end nogensinde, især når det sættes sammen med nogle mere moderne beklædningsgenstande. Blandingen af nyt og gammelt giver et stilfuldt og udtryksfuldt look, og det er netop derfor at det pludselig er blevet populært at gå med julesweater i juletiden.

Tag en julesweater på til julefrokosten

Det er naturligvis ikke i alle situationer det er passende at iklæde sig en julesweater. En type begivenhed der dog i den grad lægger op til at man tager en julesweater på er til julefrokoster. Når vi danskere holder julefrokost – hvad enten det er med arbejdet, familien eller med de gamle klassekammerater – er stemningen typisk hyggelig og løssluppen. Med andre ord er det den perfekte lejlighed til at tage en sjov julesweater på, da denne både udtrykker julehygge og festlighed på samme tid.

Læs mere her: http://modetilpiger.dk/julesweater-se-sjove-juletroejer/.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *