Er flexleasing den rigtige løsning for dig?

Du har måske hørt om flexleasing, men ikke helt klar over, hvad det dækker over og hvad mulighederne er. Det ser vi nærmere på her i artiklen, så du får en bedre chance for at vurdere, om det er noget for dig.

Flexleasing er en alternativ form for leasing, hvor man kun betaler for de måneder, hvor man bruger bilen. Man betaler så en procentdel af afgiften pr. måned, så man skal ikke betale så meget til at starte med.

Flexleasing er ikke til billige mikrobiler

Leder du efter en billig mikrobil, så er det højst sandsynligt billigere at købe denne bil, end at vælge flexleasing. Ved flexleasing er der både et leasingselskab, som skal tjene penge, samtidig med at indkøbsprisen er så lav. Den Samlede økonomi bliver derfor formentlig lavere ved at køb.

Kigger man derimod på større og dyrere biler, så er snakken en helt anden. For at forstå dette skal man vide noget om beskatningsgrundlag og afgifter. Afgifterne er nemlig betydeligt højere ved dyrere biler, da man betaler en højere procentsats ved dyre biler.

Der kan derfor være mange penge at spare i afgifter, hvis man vælger at flexlease en dyr bil. Samtidig kan man nøjes med at betale afgift om sommeren, hvis det er en sportsbil, som du kun har lyst til at bruge om sommeren.

Dette gør flexleasing meget fleksibelt, og du kan nemt for det tilrettelagt til din økonomi og dit kørselsbehov.

Undgå at sætte din opsparing i en bil

En anden rigtig god ting ved flexleasing er, at du kun betaler lidt pr. måned, i modsætning til, hvis du køber bilen.

Taler vi om en stor og dyr bil, kan man hurtigt binde rigtigt mange penge i en sådan. De penge kan ikke bruges på andre ting, og måske står du og mangler dem i dit firma eller andet.

Lige meget hvad kan du i hvert fald ikke investere de penge du binder i bilen andetsteds, hvilket er ret væsentligt. Køber man en bil til f.eks. 800.000 kr., så er det altså penge, som kunne have været sat i investering.

Tænker man langsigtet, så kan det realistisk lade sig gøre at få et afkast på ca. 7 % om året på investeringer, dette er nemlig gennemsnitligt hvad aktiemarkedet stiger om året.

7 % af 800.000 kroner er 56.000 kroner om året. Vælger man at flexlease i stedet for at købe, så har man altså 56.000 kroner ekstra om året til ens biløkonomi bare i den lavere pengebinding.

Endnu værre ser det ud, hvis du skal ud at låne penge til dit køb af bil. Så skal du nemlig finansiere de penge, hvilket ikke er billigt i oprettelse, renter mv.

Derudover sparer du penge på en lavere forsikring og mindre værditab, når du vælger at flexlease. Det er derfor et ret kompliceret regnestykke, som du med fordel kan tale med leasingselskaberne om. De har en masse beregningsmodeller og ekspertise i at udregne det bedste til dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *