Brug beregning af graviditet til at være mere forberedt når barnet ankommer

Dette betyder beregning af termin

Når man bliver gravid er der en masser nye begreber, fagtermer og koncepter som man skal introduceres for og sætte sig ind i. Det kan være enormt stressende og forvirrende for en førstegangsfødende, men man bør blot slappe af og tage tingene et skridt af gangen. En god idé er som noget af det første at få beregnet sin termin. En termin er et anslag på hvornår ens barn vil blive født, beregnet ud fra undfangelsestidspunktet. Dette kan man ikke altid være helt sikkert på, men heldigvis har lægen en række forskellige test og spørgsmål som bør kunne fastsætte datoen så præcist som overhovedet muligt. Og det er der flere gode aspekter ved.

Alting bliver mere konkret med beregning af termin

For det første så kan det at få en helt specifik dato sat på fødslen gøre, at det hele bliver noget mere konkret og nærværende for forældrene. Det kan være svært at forestille sig at det rent faktisk er et lille menneske som vokser inde i maven, og endnu mere svært at visualisere hvordan det kommer til at blive når dette lille barn rent faktisk kommer til verden og ligger i forældrenes arme. Men at vide hvornår barnet – måske – vil få fødselsdag vil få alting til at synes mere reelt og nært, og det vil gøre at den kommende mor og far langsomt kan begynde at indstille sig på det som venter dem.

Få en beregning af termin af rent praktiske årsager

Ud over det mentale aspekt ved fastlæggelsen af terminen så er der også en lang række praktisk ting som man kan få bedre styr på med en dato i baghånden. At få et barn kræver ikke mindst en helt masse udstyr af alle muligt slags; tøj, bleer, vugge, barnevogn, barnestol, legetøj og meget, meget mere skal alt sammen købes ind inden den lille guldklump melder sin ankomst i hjemmet. Det kan være enormt stressende at få overblik over det hele, men med en termin ved man i det mindste hvornår man gerne skal have det hele klart – og man indser, at man måske i virkeligheden har god tid og slet ikke behøver køre sig selv op over de mange indkøb.

Der er også sjovere grunde til hvorfor beregning af termin er en god idé

En graviditet skal dog ikke kun være praktiske overvejelser og økonomiske eksesser, tværtimod skal der også være tid og plads til at have det sjovt. En af de virkeligt hyggelige og sjove ting som man kan nyde under graviditeten er et såkaldt baby shower. Her bliver den kommende moder forkælet og overøset med god mad og gaver, en begivenhed som man næppe vil snyde sig selv for. Har man styr på hvornår baby skal ankomme kan man placere denne begivenhed på et taktisk helt rigtigt tidspunkt, hvor der ikke er nogen risiko for at moderen måske går i fødsel og hvor hun endnu er frisk nok til virkelig at nyde dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *