Arranger din fjernelse af visdomstand

Visdomstænder er berømte og berygtede for at være smertefulde. Det gælder både når de bryder frem af tandkødet, men så sandelig også når de skal fjernes igen. Dette leder til, at mange ikke fortæller deres tandlæge eller andre, at deres visdomstænder er på vej. Derfor sker en fjernelse af visdomstand oftest først når patienten bliver nødt til at sige noget grundet smerte, hvilket selvfølgelig er uheldigt.

Visdomstænder er dog også en mærkelig størrelse, og en fjernelse af visdomstand virker overhovedet ikke intuitiv. Hvorfor lader kroppen visdomstænder gro, hvis de bare forårsager smerte og i sidste ende skal fjernes. Svaret er, at det i og for sig heller ikke er kroppens intention. Visdomstænder er bare det sidste sæt kindtænder bagerst i munden, og kan i og for sig være gode og sunde, hvis bare de sidder rigtigt. Som oftest bryder de dog frem på en unaturlig måde, fordi mennesket over tid har fået en mindre kæbe. Hvis din visdomstand bryder unaturligt frem, kræver det fjernelse af visdomstand, men du kan hvile trygt med visheden om, at du langt fra er den eneste.

Derfor bør du få fjernelse af visdomstand

En visdomstand kan være roden til meget ondt, hvis den ikke vokser op korrekt. Først og fremmest kan de, som nævnt før, vokse i den forkerte retning og på den måde presse på de omkringliggende tænder og forvolde smerte såvel som mange andre problemer.

Selv hvis visdomstanden faktisk bryder frem fra tandkødet, kan det være bedst med en fjernelse af visdomstand. Det gælder for eksempel, hvis visdomstanden stadig er indfanget af knogle eller slimhinde. Sådan et stadie kan betyde, at man er langt mere udsat for betændelse og huller i tænderne.

Dette kan virke som meget selv at holde styr på. Mange tandlæger vil imidlertid helt naturligt spørge til visdomstænder, og måske endda selv undersøge det, så snart man kommer op i de sene teenageår eller først i tyverne, hvor visdomstænder har for vane at bryde ud.

Er man i tvivl om, hvorvidt man har behov for fjernelse af visdomstand, kan man spørge sin tandlæge, så vil de som oftest med glæde tage røntgenbilleder for at sikre sig, at visdomstænderne vokser som de skal.

Se frygten i øjnene

Der kan være meget frygt involveret i fjernelse af visdomstand. Mest af alt på grund af en vis usikkerhed. Kommer det til at gøre ondt? Hvad koster det? Hvad må jeg spise bagefter? Særligt hvis man lider af tandlægeskræk eller har gjort det, kan fjernelse af visdomstand virke meget skræmmende.

I sidste ende kan ens tænder dog kun få det værre af, at man ikke går til tandlægen. Det gælder især visdomstænder, som virkelig kan forårsage ravage, hvis ikke man tager sig af dem i tide.

Tandlæger er gode til at informere patienten om, hvad der foregår, og de vil med garanti have en samtale med dig, før de begiver sig ud i fjernelse af visdomstand. De vil fortælle hvordan processen kommer til at foregå og hvordan lige netop dette tilfælde ser ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *